Τα λικέρ τα αγαπάμε, όχι μόνο γιατί μας αρέσουν μόνα τους, όταν θέλουμε να πιούμε λίγο αλκοόλ χωρίς να τα παρακάνουμε, αλλά και γιατί αποτελούν βασικό συστατικό για τα πιο αγαπημένα μας κοκτέιλ. Αν επιχειρήσετε να αποκωδικοποιήσετε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από αυτά, περιέχουν και ένα και δύο πολλές φορές κοκτέιλ. Ας δούμε ποια λικέρ δεν πρέπει να λείπουν από την κάβα σας.

-AmarettoTo Amaretto είναι ένα λικέρ που αγαπάμε να πίνουμε σκέτο. Η βάση του είναι το αμύγδαλο ενώ στο τέλος αφήνει μια ήπια γεύση από βερίκοκο. Είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή λικέρ και άκρως απαραίτητο για την κάβα μας. Μπορείτε να το συνδυάσετε ακόμα και με τον καφέ σας ή να το αναμείξετε με ένα λικέρ που έχει ως βάση του τον καφέ για να φτιάξετε ένα κοκτέιλ με εξαιρετικά δυνατή γεύση.

-Aperol


To Aperol είναι ένα ιταλικό λικέρ που φτιάχνεται από το 1919. Η βάση του είναι το πορτοκάλι, ωστόσο το άρωμα του το οφείλει σε όλα εκείνα τα παράξενα βότανα με τα οποία είναι εμπλουτισμένο. Πολύ χρήσιμο στην Παρασκευή των πιο ωραίων κοκτέιλ ειδικά αν σας αρέσει η πίκρα του πορτοκαλιού και όχι η γλύκα του!

-Benedictine

To Benedictine έχει τη βάση του στο κονιάκ και όλοι οι εθισμένοι, ερωτευμένοι με το κονιάκ, του έχουν μεγάλη αδυναμία. Αισθησιακό, σχετικά βαρύ αλλά τόσο υπέροχο!

-Λικέρ κεράσι


Ένα σοβαρό λικέρ κεράσι, δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από την κάβα σας, αν σας αρέσει να φτιάχνετε κοκτέιλς που απευθύνονται σε κυρίες. Οι γυναίκες έχουν λατρεία στη γεύση του κερασιού. Προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο που δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό και αφήνει στο στόμα πραγματική γεύση από κεράσι. Ας μην μοιάζει με σιρόπι με αλκοόλ δηλαδή. Κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα.

-Cointreau


Το Cointreau είναι ένα πολύ δημοφιλές λικέρ –όσοι ασχολούνται με τη ζαχαροπλαστική αγαπούν να το βάζουν στα μεθυστικά γλυκά τους. Η βάση του είναι το πορτοκάλι και θεωρείται υψηλού κύρους λικέρ. Όσοι ξέρουν… αποφεύγουν να πίνουν το Cointreau με άλλες προσμίξεις παρότι τόσο τέλειο μέσα σε κοκτέιλ.

-Frangelico


Το πιο γνωστό λικέρ με άρωμα φουντουκιού. Τι περιέχει; Μόνο φουντούκι, νερό και αλκοόλ… Γι’ αυτό και η τόσο έντονη γεύση του. Οι ειδικοί των κοκτέιλ, αγαπούν να το χρησιμοποιούν σε ποικίλους συνδυασμούς που περιλαμβάνουν σιρόπι σοκολάτας, λικέρ με βάση τον καφέ και άλλα τέτοια νόστιμα…

-Kahlua


Παράγεται στο Μεξικό και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα λικέρ. Πολύ συχνά το όνομά του χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιοδήποτε λικέρ με βάση τον καφέ. Ωστόσο, Kahlua είναι ένα και η αδικία σε βάρος του πρέπει να σταματήσει τώρα κιόλας.