Λίγες μόνο μέρες πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς την γιορτή των ερωτευμένων και σκεφθήκαμε τι είναι εκείνο με το οποίο θα γεμίσετε τα ποτήρια σας. Η σαμπάνια ομολογουμένως έχει την τιμητική της στις 14 του Φλεβάρη και εμείς ψάξαμε τις καλύτερες σαμπάνιες για να σας ενημερώσουμε σχετικά. Μια μέρα είναι και άσχετα αν πιστεύετε πως οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα, δεν είναι ανάγκη να γίνετε εσείς η φωνή της λογικής μέσα σε όλα τα παράλογα που ζούμε. Γιορτάστε την και πιείτε με τον/την σύντροφό σας ένα ποτήρι από μια απ’ τις καλύτερες σαμπάνιες που κυκλοφορούν εκεί έξω…

-Laurent-Perrier Grand Siecle


Η πρώτη ύλη αυτής της υπέροχης σαμπάνιας συγκεντρώνεται από 12 από τους καλύτερους αμπελώνες της περιοχής και αφήνεται να ωριμάσει και περισσότερο από 6 χρόνια. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο blend από την ανάμειξη Pinot Noir και Chardonnay. Όχι τυχαία και η ονομασία της, αφού Grand Siecle σημαίνει Μεγάλος Αιώνας και περιγράφει την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ. Από τις καλύτερες σαμπάνιες η συγκεκριμένη είναι και η πιο οικονομική. Η τιμή της κυμαίνεται από 80-120 ευρώ.

Charles Heidsieck, 1995 Blanc Des Millenaires

Σαμπάνια φτιαγμένη αποκλειστικά από Chardonnay που ωριμάζει περισσότερο από 15 χρόνια. Η γεύση της αφήνει μια αίσθηση βανίλιας και καραμέλας, αποξηραμένων φρούτων και καρυδιού. Είναι μια φανταστική vintage σαμπάνια που θα βρείτε στο εμπόριο έναντι 160 περίπου ευρώ.

-Perrier Jouet, 2004 Belle Epoque Rose

Η γεύση της θα σας κάνει να κλείσετε ήρεμα τα μάτια και να ονειρευθείτε. Ρόδι, φράουλα και σαγκουίνι στο πιο ρομαντικό και κάπως κοριτσίστικο μπουκάλι, διακοσμημένο με ανεμώνες. Συνδυασμός Grand Cru Chardonnay και Pinot Noir. Η τιμή της αρχίζει από τα 200 ευρώ.

Armand de Brignac, Ace of Spades Rose

Μαύρη σταφίδα και φράουλα κάνουν έναν από τους πιο δυνατούς γευστικά συνδυασμούς. Σαμπάνια που θα σας μείνει αξέχαστη αφού είναι μείξη αφρώδους κρασιού με Pinot Noir. Πιο ακριβή από τις προηγούμενες αφού η τιμή της πλησιάζει τα 300 ευρώ. Αξίζει όμως!

Krug Clos D’Ambonnay


Αν θέλετε να την εντυπωσιάσετε ξοδεύοντας πραγματικά πολλά χρήματα για τη σαμπάνια που θα πιείτε στη γιορτή των ερωτευμένων, πάρτε αυτήν και καμία άλλη. Σαμπάνια που παράγεται από μια μόνο ποικιλία Pinot Noir από μια μόνο χρονιά και ένα μόνο κτήμα. Κάθε έτος παράγονται μόνο 3000 φιάλες και γι αυτό η τιμή της ξεπερνά τα 2000 ευρώ.