Το debate για το τι ονομάζουμε ανδρικά ποτά κρατάει χρόνια και οι απόψεις διίστανται. Η κοινή ομολογία όλων ωστόσο, είναι ότι τα ανδρικά ποτά πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ένα ανδρικό ποτό δεν γίνεται να είναι γλυκούλι… Όλα αυτά τα κοριτσίστικα daiquiri φράουλα, pina colada είναι μάλλον απαγορευτικά. Ομοίως και όλα εκείνα τα πολύχρωμα φούξια, μπλε ηλεκτρίκ, παλ ροζ που είναι διακοσμημένα με φραουλίτσες, κερασάκια και άλλα χαριτωμένα. Ακόμα και το όνομα παίζει ρόλο… τσέκαρε πώς προφέρεται και κυρίως πόσο ανδρικό ακούγεται και μετά παρήγγειλέ το.

Κάποια από τα πιο ανδρικά από τα ανδρικά ποτά είναι τα ακόλουθα:

-Whiskey Sour

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά ανδρικά ποτά. Whiskey, με λεμόνι και ίσως λίγη ζάχαρη καλά κρυμμένη και για τους πολύ αρχάριους. Δεν είναι σίγουρα το πιο σκληρό ανδρικό ποτό αλλά για το Καλοκαίρι είναι αρκετά δροσιστικό και ωραίο.

-Bloody Bull

Αλίμονο! Το Bloody Bull είναι η πολύ ανδρική εκδοχή του Bloody Mary. Βότκα, λεμόνι, Tabasco και Worcestershire… Η γεύση του δεν είναι σίγουρα η πιο θεϊκή αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται ανδρική αντοχή για να το κατεβάσεις…

-Snakebite

Όπως και η λέξη το εννοεί, πρόκειται για ποτό γρήγορο θάνατο σαν το δάγκωμα του φιδιού. Γι’ αυτό και σερβίρεται σε σφηνοπότηρο. Φτιάχνεται από την πρόσμιξη δύο καναδέζικων Whiskey με χυμό lime και πίνεται μονορούφι…

-Godfather

Είναι το ποτό των gentlemen. Σοφιστικέ ανδρικό ποτό φτιαγμένο από Whiskey και amaretto. Αν τη φιλήσεις μετά από αυτό, δύσκολα θα ξεχάσει τη γεύση σου. Κλασική επιλογή για πραγματικούς άνδρες. Σερβίρεται σε κλασικό ποτήρι του Whiskey.