Αν μέχρι σήμερα η μίξη των ποτών δεν ήταν το καλύτερό σας και ξαφνικά είπατε να αρχίσετε να δοκιμάζετε, τότε δεν γίνεται να μην ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα. Η βότκα είναι ένα από τα πλέον καθαρά ποτά και η συμμετοχή της στα cocktails εγγυάται την απόλαυση. Η γεύση της και τα χαρακτηριστικά της, την καθιστά ως το πλέον mixable ποτό που υπάρχει. Δείτε τα πιο δημοφιλή cocktails με βότκα και ξεκινήστε να δοκιμάζετε ένα τη φορά…

-Vodka Martini 


Το πιο κλασικό ίσως από τα cocktails. Απλό και τέτοιο που μπορεί να συνοδεύσει ακόμα και το φαγητό σας. Προφανώς δεν εννοούμε να πιείτε βότκα μαρτίνι με το ψητό κοτόπουλο στον φούρνο, αλλά με τον καπνιστό σας σολομό και εκείνα τα πικάντικα τυριά θα σας τρελάνει.

-Cosmopolitan


Η βότκα είναι το ιδανικό ποτό για να προσθέσετε αρώματα φρούτων. Το κόκκινο και sexy cosmopolitan είναι η απόδειξη των ισχυρισμών μας. Αναμείξτε βότκα, cointreau, χυμό λάιμ και κράνμπερι και απολαύστε το με μάτια κλειστά και χαλαρές διαθέσεις.

-Bloody Mary


Το ποτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στο brunch της Κυριακής. Ω, ναι! Καθαρή βότκα, με χυμό ντομάτας, ελάχιστες σταγόνες λεμόνι και κάτι να καίει… Αγνοήστε εκείνους που θα σας πουν «βότκα μεσημεριάτικα;» Δεν έχουν ιδέα…

-Screwdriver ή αλλιώς… βότκα πορτοκάλι


Σχεδόν παραδοσιακός τρόπος για να πιει κανείς τη βότκα του. Με χυμό πορτοκάλι και χωρίς τύψεις αφού μαζί με το αλκοόλ παίρνετε και βιταμίνη C. Προφανώς αστειευόμαστε αφού το αλκοόλ δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη βιταμίνη να κάνει τη δουλειά της. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν κλασικό πια συνδυασμό που σας προτείνουμε μόνο αν δεν τον έχετε κάνει δεύτερη φύση σας.

-Lemon Drop Martini


Η ημίγλυκη γεύση του θα σας ενθουσιάσει. Περιέχει βότκα, μαρτίνι, φρέσκο χυμό από λεμόνι και σιρόπι… Αν στο χείλος του ποτηριού έχει ζάχαρη, μην το πιείτε με το καλαμάκι… Θα καταλάβετε γιατί.