Το πρώτο της αλκοολούχο ποτό ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Coca Cola στην Ιαπωνία, σπάζοντας μια παράδοση 125 ετών.

Όπως γνωστοποίησε ο Χόρχε Γκαρντούνο, πρόεδρος των επιχειρήσεων της εταιρείας αναψυκτικών στην Ιαπωνία, η κατασκευάστρια εταιρεία Fanta θα δοκιμάσει ένα ποτό σε κουτάκι που θα περιέχει αλκοόλ. Το νέο αυτό ρόφημα θα είναι βασισμένο στο μοντέλο των γιαπωνέζικων ποτών Chu-Hi. Πρόκειται για κοκτέιλ που πωλείται σε κουτάκι και παρασκευάζεται από ένα τοπικό αλκοολούχο ρόφημα που ονομάζεται Shochu καθώς και από ανθρακούχο νερό με άρωμα κίτρου. Το εν λόγω ποτό κυκλοφορεί σε γεύσεις όπως φράουλα, λίτσι, ακτινίδιο και δαμάσκηνο ενώ το Shochu μπορεί να αντικατασταθεί και από βότκα.

«Δεν είχαμε ποτέ πριν εμπειρία σε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα παράδειγμα του πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε τις ευκαιρίες εκτός των βασικών τομέων δραστηριοποίησής μας», εξήγησε ο πρόεδρος της γιαπωνέζικης μονάδας της Coca-Cola, και συμπλήρωσε: «αυτό είναι μοναδικό στην ιστορία μας. Η Coca-Cola πάντα επικεντρωνόταν στην παρασκευή μη αλκοολούχων ποτών».

Ο Χόρχε Γκαρντούνο δεν ανέφερε ούτε πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το ποτό ούτε ποια θα είναι η τιμή του, ενώ επίσης τόνισε ότι δεν του φαίνεται πιθανό το σενάριο το ποτό να πουληθεί και εκτός Ιαπωνίας.